Uobičajeno rješavanje problema s električnim leptir ventilom u upotrebi

Uobičajeno rješavanje problema s električnim leptir ventilom

1. Prije ugradnje električnog leptir ventila, potvrdite da li su performanse proizvoda i strelica srednjeg smjera protoka u našoj tvornici u skladu sa stanjem kretanja, iOčistite unutrašnju šupljinu ventila, ne dozvolite nečistoće na zaptivnom prstenu i leptir ploči i ne zatvarajte prije čišćenjaLeptir ploča, kako se ne bi oštetio zaptivni prsten.

2. Hgj54-91 čelična prirubnica sa utičnicom za zavarivanje preporučuje se da se koristi kao odgovarajuća prirubnica za ugradnju električnih leptir ventila.

3. Električni leptir ventil je ugrađen u cjevovod, najbolja pozicija je vertikalna instalacija, ali se ne može preokrenuti.

4. Električni leptir ventil treba da podesi protok u upotrebi, koji se kontroliše pomoću pužnog menjača.

5. Za leptir ventil sa više vremena otvaranja i zatvaranja, otvorite poklopac kućišta pužnog mjenjača za otprilike dva mjeseca da provjerite da li je mast normalna,Održavajte odgovarajuću količinu putera.

6. Provjerite priključne dijelove kako biste osigurali nepropusnost pakiranja i fleksibilnu rotaciju vretena ventila.

7. Leptir ventil sa metalnom zaptivkom nije prikladan za postavljanje na kraju cevovoda.Ako se mora instalirati na kraju cjevovoda, potrebno ga je sastavitiPrirubnica, spriječiti preopterećenje zaptivnog prstena, prekomjerna pozicija.

8. Montaža ventila i reakcija upotrebe, redovno provjeravajte učinak upotrebe ventila, otkrijte kvar na vrijeme.


Vrijeme objave: Feb-16-2023